fbpx
Rehakka Group Oy logo tabletti

Oikeilla välineillä nautit työstäsi tai harrastuksestasi enemmän

Olemme lomalla 28.11 -6.12.2022.

Tilausten lähetyksissä on tänä aikana viivettä

Olemme lomalla 28.11 -6.12.2022

Tilausten lähetyksessä on viivettä

Saksinostin

Saksinostin on erittäin suosittu nostintyyppi pilarinostimen rinnalla.

Matalanostin

Yleisin auton saksinostin tyyppi on matalanostin, jolla yleisesti tarkoitetaan yhteen metriin nostavaa nostinta, jonka kantokyky on 3000 kg. Se soveltuu hyvin niin harrastajien kuin ammattilaisten käyttöön. Matalanostin voidaan pyöräsarjan avulla helposti siirtää tallissa. Sitä ei pultata lattiaan kiinni.

Olemme blokissamme käsitelleet ominaisuuksia, joihin ostajan kannattaa kiinnittää huomiota matalanosturia hankkiessaan.

Kahden metrin saksinostin, pinta-asennus

Nostaa auton noin kahden metrin korkeuteen, se on hyvin yleinen ammattikäytössä ja sen suosio on lisääntynyt harrastajienkin piirissä. Etuna on mukava työskentely auton alla ja se, ettei se vie paljon tilaa ala-asennossa ollessaan. Tämä autonostin kiinnitetään lattiaan kiinteästi eli se ei ole helposti siirrettävissä.

Kahden metrin saksinostin, upotettava malli

Upotettava kahden metrin nostin on hyvä valinta, jos nostinta hankitaan uuteen autotalliin ja lattian valun yhteydessä valmistellaan nostimelle sen tarvitsema monttu, jossa on myös viemäröinti sulamisvesien varalta. Tämä nostintyyppi on ihanteellinen tilankäytön suhteen. Saksinostin on samassa pinnankorkeudessa lattian kanssa, kun saksinostin on ala-asennossa.

Auton saksinostimen huolto ja varaosat

Kaikki laitteet kuluvat käytössä ja ne kaipaavat säännöllistä huoltoa. Nämä nostimet toimivat hydrauliikalla ja niiden öljyn tilavuus on noin 10 litraa. Öljy pitäisi vaihtaa säännöllisesti noin yhden vuoden välein.

Turvalaitteet tulee nostimissa pitää aina toimintakykyisinä ja kunnossa. Tehdäänhän työtä nosturin kohottaman auton alla. Tarkasta säännöllisesti turvaominaisuudet ja korjaa välittömästi kaikki puutteet.

Ammattikäytössä olevat nostimet käyttöönotto tarkastetaan ja niille tehdään vuotuinen tarkastus hyväksytyn nosturitarkastajan toimesta.

Hankittaessa mikä tahansa auton saksinostin, tulee kiinnittää huomiota laitteen turvallisuuteen, helppoon käyttöön ja ennen kaikkea nostimen sopivuutta juuri omaan käyttötarkoitukseen.

Jos arveluttaa mikä olisi sopivin nostin juuri sinulle, niin ota meihin yhteyttä ja käydään tilanteesi läpi.