Rehakka Group Oy logo tabletti

Haluamme, että sinä nautit työstäsi tai harrastuksestasi, kun sinulla on oikeat välineet.

Tilaa koneet helposti verkosta!

Tilaa koneet helposti verkosta!

Saksinostin

Saksinostin on erittäin suosittu nostintyyppi pilarinostimen rinnalla.

Matalanostin

Yleisin saksinostin tyyppi on matalanostin, jolla yleisesti tarkoitetaan yhteen metriin nostavaa nostinta, jonka kantokyky on 3000 kg. Se soveltuu hyvin niin harrastajien kuin ammattilaisten käyttöön. Matala saksinostin voidaan pyöräsarjan avulla helposti siirtää tallissa. Sitä ei pultata lattiaan kiinni.

Olemme blokissamme käsitelleet ominaisuuksia, joihin ostajan kannattaa kiinnittää huomiota matalanosturia hankkiessaan.

Kahden metrin saksinostin, pinta-asennus

Saksinostin, joka nostaa auton noin kahden metrin korkeuteen, on hyvin yleinen ammattikäytössä ja sen suosio on lisääntynyt harrastajienkin piirissä. Sen etuna on mukava työskentely auton alla ja se, ettei se vie paljon tilaa ala-asennossa ollessaan. Tämä saksinostin kiinnitetään lattiaan kiinteästi eli se ei ole helposti siirrettävissä.

Kahden metrin saksinostin, upotettava malli

Upotettava kahden metrin saksinostin on hyvä valinta, jos nostinta hankitaan uuteen autotalliin ja lattian valun yhteydessä valmistellaan saksinostimelle sen tarvitsema monttu, jossa on myös viemäröinti sulamisvesien varalta. Tämä nostintyyppi on ihanteellinen tilankäytön suhteen. Saksinostin on samassa pinnankorkeudessa lattian kanssa, kun saksinostin on ala-asennossa.

Autonostimen huolto ja varaosat

Kaikki laitteet kuluvat käytössä ja ne kaipaavat säännöllistä huoltoa. Nämä nostimet toimivat hydrauliikalla ja niiden öljyn tilavuus on noin 10 litraa. Öljy pitäisi vaihtaa säännöllisesti noin yhden vuoden välein.

Turvalaitteet tulee nostimissa pitää aina toimintakykyisinä ja kunnossa. Tehdäänhän työtä nosturin kohottaman auton alla. Tarkasta säännöllisesti turvaominaisuudet ja korjaa välittömästi kaikki puutteet.

Ammattikäytössä olevat nostimet käyttöönotto tarkastetaan ja niille tehdään vuotuinen tarkastus hyväksytyn nosturitarkastajan toimesta.

Hankittaessa mikä tahansa autonostin, tulee kiinnittää huomiota laitteen turvallisuuteen, helppoon käyttöön ja ennen kaikkea nostimen sopivuutta juuri omaan käyttötarkoitukseen.